Photo by Mihazero

For more Miss Andrea Dolores
At Genki:
Miss Andrea Dolores will be hosting a panel about the holistic approach to competitive cosplay and give pointers on how to add that little bit extra oomph to your cosplay.

Nationalitet:

Serbisk

Hvor mange år har du cosplayet?

Jeg har cosplay i cirka 2 år. Jeg startede med en forkærlighed for at lave enorme, udtryksfulde karakterer. Jeg analyserer også karakterens personlighed, så jeg kan gøre karakteren mere realistisk

Når jeg gerne vil lege med imitationen af en karakters personlig, så vælger jeg typisk karakterer såsom Jessica Rabbit eler Black Cat. Disse kostumer handler mere om den fysiske del, figuren, og måden at snakke på. Ja, de er mere attraktive, men også mere krævende, fordi du har ikke noget armor eller en maske til at dække hele dit ansigt, så man er virkelig nødt til at opføre og bevæge sig som dem.

Hvordan blev du introduceret til cosplay?

Tja, jeg blev introduceret til cosplay af mine venner, som have cosplayet længere end jeg har; det er sådan jeg startede.

Hvad er din største bedrift som cosplayer?

Min største bedrift som cosplayer var at inspire andre cosplayere og folk der aldrig har set cosplay eller overhoved vidste at en ting som cosplay eksisterede.

Efter din mening, hvad er det bedste ved cosplay?

Det bedste ved cosplay er at udfolde sin kreativitet og lyst til at skabe et smukt stykke kunst, man kan iføre sig. Man gør sin fantasiverden virkelig, og folk der cosplayer er magfulde, fordi de besidder evnen til at bringe figurer fra fiktionen til den virkelige verden.

Hvilket af dine kostumer er din favorit?

Mit personlige yndlingskostume er Saint Celestine, fordi jeg elsker Warhammer 40K verdenen og historien bag spillet og karakterene. Alle karakterne er unikke og har et sygt design, men mest af alt elskede jeg processen af at bygge kostumet med min kæreste.

Han hjalp mig med visse ting, så dette var det første og eneste kostume han har hjulpet mig med, hvilket gør det meget specielt for mig. Han tilbyder stadig hjælp, men jeg kan godt lide at lave kostumerne selv og vil aldrig glemme dengang han hjalp mig.

Har du et drømmekostume?

Jeg har ikke et drømmekostume, men jeg planlægger nogle store projekter, der dog ikke kommer til at ske før slutningen af i år.

Hvad er dit bedste con-minde?

Min yndlingscon var i Portugal (IberAnime). Jeg havde den fedeste tid der, mødte en masse gode mennesker og opdagede nye steder og ting; det var den bedste tid for mig i 2015.

Hvad ser du frem til ved Genki?

Jeg ser frem til at møde nye folk til Genki; nye kreative folk, nye cosplayere, og jeg har aldrig været i Danmark, så jeg kan ikke vente til at se alle mulige nye ting og opleve en anderledes tilværelse. Connen er kirsebæret på kagen!

Nogen afsluttende ord til vores gæster?

Det eneste jeg har at sige er tak for at have inviteret mig og jeg håber I vil nyde min præsentation. Jeg kan ikke vente til at se andre cosplayere i aktion og jeg ønsker alle held og lykke i konkurrence!