Foto af Kosupics

For mere Lupin:
At Genki:
Lupin afholder et panel, hvor hun giver dig tips til hvordan man laver en god cosplay-optræden, som vil inkludere eksempler fra hendes personlige erfaring.

Nationalitet:

Dansk

Hvor mange år har du cosplayet?

9 år.

Hvordan blev du introduceret til cosplay?

Det kom ret naturligt, da min søster og jeg bare sad og slog ting op på nettet tilbage i omkring 2008. Vi vidste ikke rigtig dengang at det hed cosplay, men bare at det var at “klæde sig ud” som figurer fra fiktionens verden. Det tog os dog ikke lang tid at indse, at det faktisk havde et navn, og siden har vi ikke holdt tilbage med at udforske denne hobby.

Hvad er din største bedrift som cosplayer?

At aldrig begrænse migselv og sige noget er umuligt. Der har så meget i mig der har haft et kreativt vokseværk fra da jeg startede til hvor jeg er nu. Så bedrifter jeg har opnået gennem blod, sved og tårer har fået mig til at indse, at jeg jeg bare skal kaste mig ud i alt jeg sætte mig for sinde, hvad enten det er en optræden, ny teknik, eller en tilsyneladende urørlig karakter.

Den eneste grænse er min egen tvivl på migselv, men selv det har ikke afholdt mig fra at fortsætte med cosplay og få en masse fantastiske venner og eventyr med på vejen.

Efter din mening, hvad er det bedste ved cosplay?

For mig er det transformationen. Spændingen i at vide at jeg på en eller anden måde transformerer migselv til de fiktionelle figurer jeg elsker højest – og mest af alt bringe ære til de folk, der har skabt førnævnte figurer.

Der er så mange følelser der snurrer rundt, når man er del af et cosplay, og især når man vier sig selv til en optræden og lever sig selv så meget ind i karakterer at de kommer til live og viser publikum hvorfor DU elsker denne karakter, serie, film, tegneserie, og så videre. Det er vitterligt min favoritdel ved cosplay.

Hvilket af dine kostumer er din favorit?

Det er det spørgsmål jeg hader allermest, eftersom jeg virkelig elsker alle de cosplays jeg har lavet, på den ene eller anden måde. Der har altid været en årsag til at de blev som de gjorde, og hvorfor jeg desperat følte jeg var villige til at investere så mange timer og penge på at få migselv til bedst at skildre en karakter.

Fra et rent statistisk synspunkt, så har det cosplay jeg nok oftest har haft på været mit Flynn Rider fra Disney’s Tangled. På et mere personligt plan har det nok været Fili fra The Hobbit: An Unexpected Journey.

Har du et drømmekostume?

Jeg har allerede afslutte mange drømmekostumer – så jeg ville nok sige at lige pt., så er mit drømme-cosplay Star-Lord fra Marvel’s Guardians Of The Galaxy.

Hvad er dit bedste con-minde?

Jeg har ikke nogen bestemte minder, der skiller sig ud som et jeg sætter mere pris på end andre. Jeg ville mene, at mine yndlingsøjeblikke har været at optræde med en cosplay-optræden mine venner og jeg har øvet hårdt og længe på, og spændingen ved at alt lykkedes – at publikum gav os et kæmpe feedback der gjorde det det hele værd!

Skulle jeg dog vælge et, må det være at deltage i WCS i Japan inde for et år af at have begyndt cosplaye med min søster – det vil altid være katalysatoren for alle fremragende fremtidige con-minder.

Hvad ser du frem til ved Genki?

Tja, jeg har været til Genki flere gange før, så egentligt ser jeg vel bare frem til en sommer con i gode gamle Danmark og glæder mig til at se hvad folk har af planer til cosplay showet.

Nogen afsluttende ord til vores gæster?

Lær af jeres erfaringer, lav en masse fejl – lær hvadend du kan fra det og se så meget du kan. Og husk at finde sjov i hvad end du sætter dig for.