For mere LightSpeed Cosplay
Til Genki giver LightSpeed Cosplay et panel om de mest hyppige problemer man kan støde på mens man laver et cosplay, og hvordan man kan håndtere disse problemer.

Nationalitet:

Dansk

Hvor mange år har du cosplayet?

Jeg har cosplayet siden 2010, da jeg tog til J-Popcon; min første con nogensinde.

Hvordan blev du introduceret til cosplay?

Jeg kendte ikke rigtigt til termet “cosplay” før jeg tog min vens Akatsuki frakke på, da jeg blev fortalt jeg nemt kunne lave en hurtig Itachi ud af det, så det gjorde jeg. Men i 2011 lavede jeg mit eget cosplay for første gange, og har gjort det selv lige siden.

Hvad er din største bedrift som cosplayer?

Jeg er ikke helt sikker. Jeg har vundet et par konkurrencer, men jeg anser det ikke som den største bedrift jeg har haft som cosplayer. For at være helt ærligt, så håber jeg min største bedrift værende at jeg har udfordret mig selv på punkter jeg aldrig ville udfordret migselv på, havde det ikke været for cosplay, samt de venner jeg har fået der alle også er interesserede i cosplay. Klart, det er fedt at få anerkendelse for sit cosplay ved at vinde, eftersom man ikke ville stille op hvis man ikke ønskede at vinde.

Efter din mening, hvad er det bedste ved cosplay?

Jeg tror det fedeste må væee udfordringerne, at blive den karakter man holder så hjertenskær. At prøve føle sig som dem, mens man er iført det samme tøj og ligner dem. Og så det at kunne gøre det med ens nære venner er helt sikkert noget jeg føler aller skulle opleve og nyde. Det er vidunderligt!

Hvilket af dine kostumer er din favorit?

Det er et meget svært spørgsmål, da jeg er så usikker på mig selv og mine egne meninger og sådan. Det er måske mit Radagast the Brown cosplay fra The Hobbit, som jeg for første gange havde på i 2015 til Nordic Cosplay Championship.

Har du et drømmekostume?

Ja, og jeg har faktisk allerede lavet det. Det var Old man Altaïr ibn La-ahad cosplayet fra Assassin’s Creed Revelations jeg havde på til Genki’s Craftmanship Competition i 2014.

Men hvis jeg skal vælge noget nyt, så tror jeg det måske er Midna fra Legend of Zelda: Twilight Princess, da jeg elsker hendes “menneskelige” form, men har har ikke i sinde at begynde lave hende, da jeg ikke føler mig selvsikker nok.

Det kunne også være jeg genlaver mit Altaïr cosplay eller laver alle de forskellige udgaver af Link fra Legend of Zelda, eller i det mindste de fleste af dem. Indtil videre har jeg lavet 4 ud af hvem ved hvor mange.

Hvad er dit bedste con-minde?

Det er endnu et svært spørgsmål. På en måde er det måske dengang jeg vandt Genki’s Craftmanship Competition i 2014. Jeg havde lavet et cosplay lige så stort som det jeg var iført, og jeg havde heller aldrig været i en konkurrence før. Jeg var meget heldig bare at få en plads.

Men jeg ville også elske at nævne første gang jeg var på scenen med min medsammensvorne i cosplay, MeanKitteh Cosplay, til det allersidste SVSCon i 2015; det var stressende, men stadig åh så sjovt.

Og selvfølgelig er der til Närcon 2016, hvor jeg var den danske dommer for NCC. Jeg elskede det så meget, det at få lov til at se så mange utroligt talentfulde cosplayere vise deres cosplay frem, se alle detaljerne, og lytte til alt de havde gjort for at gøre deres cosplay til en realitet. Jeg ville elske at at sidde ved dommerbordet igen for at kunne opleve det en gang til!

Og en sidste benævnelse omkring Genki og J-Popcon i 2016, da vi var backstage med alle de fantastiske cosplayere. Jeg har aldrig været så forbavset, dog nervøs for at væres sammen med så mange, som virkerlig nyder at cosplaye og at give et godt show. Det var utroligt og jeg ville klart elske at gøre det igen!

Hvad ser du frem til ved Genki?

Jeg ser klart frem til at være en dommer igen; at se cosplays helt tæt er noget jeg virkelig holder af. Men jeg ser også virkelig meget frem til hvordan connen har forbedret sig; hvilke events der kommer til at finde sted og de mange, mange fantastiske cosplayere der er med!

Jeg ser også frem til at lave et panel, som er noget jeg aldrig har gjort før, og det gør mig lidt ængstelig, men jeg glæder mig også!

Nogen afsluttende ord til vores gæster?

Hold humøret højt, nyd connen, showene, gå ikke i panik hvis dit cosplay går lidt i stykker, da jeg er sikker på mange folk glædelig hjælper dig med det. Og selvfølgelig, husk at spise, drikke, og sove!